Hvordan date under Korona

Hvordan date under Covid19

Hvordan date under Covid19
March 11, 2022

Koronapandemien kan sette en brems for å bli kjent med andre, samtidig som menneskelig kontakt er mer viktig enn noensinne. Hva kan du gjøre om du er singel og savner noen å dele hverdagen med? Hvordan dater du egentlig under korona? Her får du mange gode tips til hvordan du finner en kjæreste under covid19.

Utfordringer med dating under korona

Skjenkestopp har for mange bydd på datingutfordringer. Restriksjoner har gjort det vanskelig å bli kjent med nye mennesker ute på byen. Under de strengeste tidene måtte man sitte rolig ved bordet og holde minst én meter avstand. Da blir det ikke så enkelt å flørte og invitere noen ut på date. Periodevis har utestedene i tillegg hatt helt stengt, noe som har vært vanskelig for mange single.

Mange single har kjent ekstra på ensomheten. Mens mange par har brukt koronaperioden til å blåse nytt liv i kjærligheten, så har det for andre vært svært krevende. Dersom man allerede hadde problemer i forholdet, så ble det enda vanskeligere å måtte kun forholde seg til hverandre i en lengre periode.

Redningen for mange har vært å bli kjent med nye mennesker på nett. Nettdating var allerede utrolig populært før korona, og nå ble det viktigere enn noensinne for dem som søker kjærligheten. Utfordringen har derfor kanskje ikke vært å finne noen å bli kjent med, men heller hvordan bli kjent med dem når du må holde avstand og begrense sosiale aktiviteter. Så hvordan dater du egentlig under korona på en trygg og forsvarlig måte?

Trygg «coronadating»

Du har funnet en lovende partner på nett og chattet litt. Dere er klare for å date – men hvordan få en fin date når dere ikke en gang kan gi hverandre en klem? Løsningen for mange har vært turer i parken eller skog og mark. Restriksjonene gjør at man må være ekstra kreativ, og det er ikke nødvendigvis en negativ ting. Dere får nemlig en mulighet til å bli genuint kjent med hverandre. Dere kan for eksempel leke turist i egen hjemby på datene:

  • Utforsk nærmiljøet og parkene
  • Drikk kaffe på benken i solen
  • Dra på en piknik
  • Gå på tur sammen

Hvis dere allerede har datet litt og føler dere trygge på hverandre, men ikke helt kjærester enda – ja, da må dere også tenke kreativt for å utforske muligheten for et seriøst forhold. Dere kan ha virtuelle dater, for eksempel over Zoom. Hvis du ikke liker å sitte å chatte på den måten, kan dere også ringe hverandre. Et fint lite ritual i hverdagen kan være å snakkes hver kveld klokken ni.

Nettdating er den perfekte løsningen for «coronadating»

Nettdating kan være noe positivt i livet ditt når du uansett må tilbringe mye tid hjemme. Du trenger dessuten ikke å bekymre deg over 1-meters regelen når du dater på nett. Hvis du ikke allerede har registrert deg på datingsider, er nå et perfekt tidspunkt til å sette i gang. Corona har nemlig gitt datingsidene en real boost.

Mange har registrert seg og bruker sidene aktivt til å finne seg en kjæreste eller en date. Det gjør at du har gode muligheter til å finne noen som passer for deg. For eksempel, Match.com kunne fortelle om kraftige økninger i 2020. De fikk 35 % flere nye brukere i april og 48 % økning for kommunikasjon. Datingappen Happn kunne rapportere om hele 60 000 nye brukere etter coronapandemien. Det viser seg at tallene øker hver gang det innføres strenge restriksjoner, mens det jevner seg ut når restriksjonene slipper opp.

Det at så mange nå har begynt med nettdating betyr at selv om det er sjenkestopp, så trenger det så absolutt ikke være sjekkestopp. Før du setter i gang, bør du tenke over målet ditt. Vil du ha et seriøst forhold? Noen å gå turer mer? Eller vil du bare ha spenningen med å chatte med noen, mens du må holde deg mer hjemme enn ellers? Coronaperioden har for mange vært en fin periode til å tenke over hva du ønsker fra livet ditt.

Hvilke datingsider bør du velge?

Det finnes mange gode datingsider tilgjengelig. Hvilke du bør velge, avhenger av hva du ønsker. Her skal vi nevne noen av de mest populære datingsidene i Norge og hvem de passer for, slik at du vet hvor du bør begynne «coronadatingen» på nett. Det er nemlig kjempeviktig å velge en datingside som passer dine behov. Du kan fort bli skuffet om du vil ha et seriøst forhold, men havner på en datingside for uforpliktende flørting.

Nye Sjanser – bra for deg som vil ha et forhold

Match er en av de mest populære datingsidene i Norge med en jevn fordeling mellom kvinnelige og mannlige brukere. Brukerne er ganske aktive, og siden passer for «folk flest». Aldersgruppen er varierer stort sett fra 25 år til 55 år. Match.com er en god datingside for deg som er på jakt etter et seriøst forhold fremfor uforpliktende dating og flørting.

C-date – for deg som vil ha en flørt

C-date er datingsiden for deg som vil ha et uforpliktende forhold og en morsom flørt. Plattformen er enkel og intuitiv i bruk. Du må oppgi en del opplysninger når du registrer deg, slik at C-date kan foreslå andre brukere som passer for deg.

Academic Singles – Seriøse forhold og høyt utdannede brukere

EliteSingles spesialiserer seg på å være en seriøs datingside for mennesker med høy utdannelse. De fleste av brukerne er over 28 år gamle. Du må utføre en personlighetstest når du registrerer deg. På grunnlag av denne testen, får du forslag til potensielle partnere som du kan passe sammen med.

Du må kanskje prøve ut flere forskjellige sider før du bestemmer deg, men det gjør heldigvis ikke noe. Mange datingsider tilbyr nemlig en gratis prøveperiode før du må betale. Andre lar deg opprette gratis bruker uten tidsbegrensning, men du må betale for å kunne ta alle funksjonene i bruk. Dette er flotte muligheter som lar deg bli kjent med datingsidene, uten at du må betale før du er sikker på at du vil være der.

Bli god på nettdating

Nå som du har valgt deg en side, så må du ha en god datingprofil og lære deg å bruke plattformen. Dette er kanskje spesielt viktig i perioder med strenge restriksjoner, ettersom dere ikke har samme mulighet å bli kjent «i det virkelige liv». Du må fange oppmerksomheten fort når det er så mange aktive brukere, slik at de ikke bare trykker seg videre til nestemann som er pålogget.

Ikke minst, så må du være god på nettdating for å skille deg ut fra alle «konkurrentene». Mange nye medlemmer på datingsider under coronarestriksjoner betyr at du har mer å velge blant, men det betyr også at det kan være økt konkurranse. Ikke forvent at du skal ha den perfekte profilen og sende de perfekte meldingene med én gang. Mange trenger å øve seg litt og bli trygg før de blir gode på nettdating.

Det viktigste er at du virker hyggelig, oppegående og trivelig når du skriver profilen og chatter med andre. Akkurat hva du skriver er ikke så viktig, så lenge du virker selvsikker og grei. Det kan også være lurt å holde det hele enkelt i begynnelsen. Ikke skriv lange, seriøse utgreiinger i første melding. Det holder lenge å skrive at du liker profilen deres og stille dem et spørsmål for å få praten i gang.

Bildene er derimot svært viktige. Du bør unngå bilder hvor du ser nervøs eller anspent ut, og heller velge smilende bilder hvor du virker selvsikker og avslappet. Velg enkle, men fine klær som ikke stjeler for mye oppmerksomhet fra utseendet ditt. Pass på at håret er velstelt. Spør gjerne venner om hvilket bilde du bør velge om du synes det er vanskelig selv.

Du bør også velge bilder som er tatt i godt lys. Unngå mørke og dunkle omgivelser. Legg gjerne ved bilder av deg mens du er ute og lever livet ditt. Hvis du var mye på reisefot før corona satte en stopper for det, kan du godt legge ved reisebilder. Elsker du friluftsliv, bør du legge ved turbilder. Tenk over hva du ønsker å fremheve av livet ditt og interessene dine, særlig hvis det er viktig at en potensiell partner også deler denne gleden.

Unngå datingsvindel

Sist, men ikke minst, så bør du være obs på datingsvindel også under coronapandemien. Du bør aldri gi ut sensitiv informasjon eller sende penger til noen du ikke har møtt. Selv om seriøse datingsider kvalitetssjekker profiler, så kan du aldri vite helt sikkert hvem du snakker med. Vedkommende kan gi ut falske opplysninger og bilder. Dette er viktig å være obs på under strenge restriksjoner hvor det er vanskelig å møte noen fysisk. Du bør heller ikke sende bilder som du ikke ønsker skal bli allment kjent.

Du unngår mange problemer med å velge en seriøs datingside og bruke sunn fornuft om hva du deler med andre. Så lenge du har dette i bakhodet, så er det bare å slå seg løs og kose seg med «coronadating» på nett. Bare husk å følge restriksjoner når dere bestemmer dere for å treffes fysisk også. Lykke til!

Skriv et svar

Jeg godtar vilkårene for bruk