5 personlighetstrekk som er lite tiltrekkende

5 personlighetstrekk som er lite tiltrekkende

5 personlighetstrekk som er lite tiltrekkende
March 11, 2022

Forskjellige folk har forskjellige definisjoner på hva som er tiltrekkende hos en partner. På den andre siden er det ofte ganske klar enighet om hvilke personlighetstrekk som er lite tiltrekkende. Når det er sagt vil dette selvfølgelig også variere, men til en mindre grad. Vi har i denne artikkelen funnet 5 personlighetstrekk som er blant de minst tiltrekkende.

Selvopptatthet

Det er lite som er mer slitsomt enn å være rundt mennesker som er svært selvopptatte. Det er ingenting i veien med at man av og til trenger litt oppmerksomhet og følelsen av å bli hørt. På den andre siden er dette noe som kan skyve andre mennesker vekk dersom det foregår konstant. Hvis alle samtalene du har handler om deg selv, er det for eksempel et poeng å prøve å endre på det. Et tips er å følge med på deg selv og se hvor mange ganger du bruker ordet “jeg” i løpet av en dag.

Vi mennesker liker å føle oss spesielle og at andre mennesker ser oss. Sørg for at du viser menneskene rundt deg at du bryr deg. Dette gjelder ikke bare for potensielle romantiske partnere, men også alle som er en del av livet ditt. Dersom dette er et problem for deg vil du raskt merke at du vil bli mer populær om du skifter fokus fra deg selv til andre mennesker.

Narsissisme

På mange måter ganske knyttet til selvopptatthet, men i en mer alvorlig grad. For det første er en oppfatning av at du er viktigere enn andre personer et sentralt trekk. I tillegg er dette også personer som er svært arrogante. Men det mest sentrale trekket er mangel på empati. Dersom du er på utkikk etter en langsiktig partner vil vedkommendes mangel på empati til slutt sørge for forholdets slutt.

Narsissisme er i sin verste form en psykisk lidelse, men det er svært vanlig at man kan ha et eller flere trekk uten at du har en lidelse. Disse trekkene kan være svært vanskelig å gjenkjenne i seg selv. Hvis du er usikker kan du ta en test på nettet og se hvordan du scorer.

Lite selvstendig

Man sier at et sunt forhold er et forhold der partene lever ved siden av hverandre og ikke sammen med hverandre. Dette vil altså si at det er viktig at man har egne hobbyer og et eget liv ved siden av forholdet. Forhold der begge paret minner mer om en person blir ofte sett på som giftige. Hvis du er en person som søker trygghet i en kjæreste er det en ide å spørre seg selv om du er klar for et forhold. Det kan også bli et stort problem i et forhold dersom en av partene er svært selvstendig, mens den andre parten er det motsatte.

Dersom du er lite selvstendig og krever mye oppmerksomhet og støtte fra andre mennesker anbefaler vi at du tar tak self før du leter etter en partner. For mange kan dette kanskje være å trå utenfor komfortsonen, men det er noe som gir svært mye verdi. Det er som sagt slik at de beste forholdene er de der to parter lever og vokser ved siden av hverandre.

Negativitet

Det siste ordet de fleste ønsker at andre skal beskrive de som er “negativ”. Igjen er dette også et personlighetstrekk som kan være svært vanskelig å gjenkjenne i seg selv. Det kan også komme frem på mange forskjellige måter. Et eksempel er at du finner problemer fremfor å finne hva som er fint med situasjoner. Spesielt overfor andre personer er det viktig at du prøver å være positiv. Dette vil blant annet si at du ikke snakker ned eller “disser” andre når de velger å fortelle deg noe de er stolte av. Prøv også å holde deg unna klaging.

Det er faktisk slik at det å være negativ er svært mye enklere enn det å være positiv. Dette kan være en av grunnene til at negativitet er noe man er mye mer utsatt for enn man selv kanskje er klar over. Det skal også nevnes at negativitet er noe av det mest smittsomme som finnes.

Usikkerhet

Alle mennesker er til en viss grad usikre på seg selv og det er helt normalt å kjenne på denne følelsen fra tid til annen. Det er ikke slik at personer vil synes du er mindre tiltrekkende fordi du er usikker, men på grunn av hvordan usikkerheten påvirker deg. Sannheten er at det er visse ting som føles ubehagelig eller som er skummelt. Det eneste du kan gjøre er å prøve. Usikkerhet er lite tiltrekkende fordi det fører til en livsstil folk er svært lite tiltrukket av. Hvis dette er noe som påvirker livet ditt anbefaler vi at du utfordrer deg selv. Dette kan gjøres gradvis.

Hvordan vite om man selv har negative personlighetstrekk

Det å innrømme til seg selv at man for eksempel kan være negativ eller selvopptatt er veldig vanskelig. Det er allikevel slik at dersom man klarer det vil det gi veldig mye verdi i livet ditt. Det er åpenbart at selvinnsikt er noe du er avhengig av for å løse disse problemene, men hvordan kan man bedre denne?

For det første burde du stille deg selv noen spørsmål. Du kan for eksempel etter at du har vært i en sosial setting spørre deg selv “hvordan føler den eller de jeg har vært med nå seg basert på mine ord og handlinger”? Eller gjøre dette når du for eksempel går på do. Tenk hvordan du selv hadde reagert hvis du hadde vært den andre personen.

Det er faktisk slik at vi mennesker liker andre mennesker som får oss til å føle oss bra, ikke personer som sier de riktige tingene. Dette er altså hva som burde være ditt hovedfokus uavhengig av hvilken situasjon du er i. Du vil også merke at effektene av denne oppførselen vil ha svært positive konsekvenser i alle deler av livet ditt. Det kan være vanskelig å snu mønstre du har lært deg selv, men med nok innsats er det absolutt mulig.

Skriv et svar

Jeg godtar vilkårene for bruk