Academic Singles

Academic Singles er en datingside som har vært til stede i det norske markedet i en relativt lang periode. I dag har tjenesten over 200 000 norske medlemmer, og kjønnsfordelingen er rundt 50/50. Dette gjør datingsiden relativt god. Konseptet til Academic Singles ligger for så vidt i navnet. Tjenesten retter seg mot velutdannede single som er på utkikk etter en mer seriøs relasjon med en annen. Slikt sett distanserer tjenesten seg fra for eksempel C-date. Academic Singles har også en god matchingfunksjon. Er du på utkikk etter en flink, utdannet og sunn person kan Academic Singles være et alternativ. Et annet alternativ kan også være EliteSingles, som har så og si akkurat like mange medlemmer i Norge, og samme konsept. I forhold til EliteSingels synes vi nok at Academic Singles kommer litt til kort. Matchingfunksjonen og brukervennligheten på EliteSingels er nok noe bedre. Imidlertid er også Academic Singels en god datingside med mange medlemmer og god brukervennlighet. Dermed vil vi også anbefale Academic Singles til deg som er ute etter seriøs dating.

Academic Singles Fordeler

 • Omfattende personlighetstesting for nøyaktig matchmaking
 • Stor brukerbase med potensiale for å finne kompatible partnere
 • Trygg plattform med fokus på personvern og sikkerhet

Academic Singles Ulemper

 • Premium medlemskap kan være kostbart sammenlignet med andre datingsider
 • Noen brukere kan oppleve begrensninger med gratismedlemskapet
 • Suksessrate kan variere avhengig av individuelle forventninger og preferanser

Introduksjon

 • Passer best for: Seriøs dating
 • Gratisversjon: Ja
 • Premiumversion: Ja. kr 229,- per måned
 • Fordeling: 52 % kvinner og 48 % menn
 • Største ulempe: Det er ikke kun brukere med høyere utdanning

Academic Singles er en relativt god datingtjeneste. Hovedformålet er å matche velutdannede mennesker via en personlighetstest. VI opplever at tjenesten fungerer bra i Norge, og at det er relativt mange brukere. Ulempen er at du ikke får brukt så mange funksjoner på gratistjenesten, og at du fort må betale for å få full effekt av tjenesten.    

Academic Singles er en relativt god datingtjeneste. Hovedformålet er å matche velutdannede mennesker via en personlighetstest
Her ser du hovedmenyen til Academic Singles.

Academic singles er en datingtjeneste som tar sikte på å matche single med høyere utdannelse. Det kan således anses som en slags nisjetjeneste innen online dating. Datingtjenesten har sin base i Luxembourg, men alt innholdet på den norske versjonen av siden er på norsk. Vi har testet Academic Singles og sett på alt fra matching og personlighetstest, til vilkår og persornvernregler. Les videre for å høre hva vi fant ut om Academic Singles.


Registrering

Steg én i registreringsprosessen er å oppgi hva du ser etter på datingtjenesten. Er du en mann som søker en kvinne, en kvinne som søker en mann (eller noe annet). Deretter må du oppgi epostadresse og lage et passord. Når dette steget er fullført skal du gå gjennom en personlighetstest som skal brukes til å matche deg med passende partnere. Vi skal nå se nærmere på denne personlighetstesten.


Personlighetstest

I begynnelsen av personlighetstesten vil du få en rekke ulike spørsmål, som f.eks. hvordan du ser på oppgavedelingen for et par, og hvordan du merker at du er forelsket. Det er imidlertid ikke så mange slike spørsmål før man går over til å skulle rate ulike trekk ved seg selv, og dessuten hos en potensiell partner.

Ratingen foregår ved at man f.eks. får spørsmål om hva en ser etter i en partner, og så skal man rangere ulike personlighetstrekk på en skala. F.eks. kan man få spørsmålet “Jeg ønsker en partner som er besluttsom” og så skal man trykke på en skala som går fra 1 til 6, hvor 1 betyr at det ikke betyr noe som helst hos partneren er besluttsom, og 6 betyr at det betyr svært mye. Deretter skal man gjøre det samme for seg selv.

Eksempelvis kan man få spørsmålet “Hva appellerer mest til deg?”, og så blir man presentert for en rekke ulike konsept som skal rangeres. Er det f.eks. slik at refleksjon betyr svært mye for deg, mens det å lytte er middels viktig? Da må du angi dette på de ulike skalaene. Svarene skal benyttes til å matche deg med partnere som Academic Singles mener du kan passe godt sammen med.

Når du er ferdig med rangeringsdelen av personlighetstesten må du fylle inn litt grunnleggende informasjon om deg selv. Dette er blant annet fornavn, fødselsdato, hvor du bor, og om du har barn. I tillegg blir du bedt om å beskrive utseendet ditt (øyefarge, hårfarge osv.), og dessuten fylle inn hvilken jobb du har og din årlige inntekt. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er alle disse spørsmålene som må besvares.

Til slutt skal du si litt om forholdet ditt til røyk og alkohol. Du kan også legge inn en personlig melding helt på slutten, hvor spørsmålet du skal besvare er det følgende: “Hva ville du mest sannsynlig brukt hele natten til å snakke om?”

Før du avslutter personlighetstesten blir du bedt om å huke av på to bokser. Ved å huke av på den første boksen aktiverer du den personlige meldingstjenesten til Academic Singles. Dette er en funksjon som gjør at profilen din blir mer synlig ettersom matchene hele tiden oppdateres om sideaktiviteten din og det du ellers holder på med.

Ved å huke av på den andre boksen godtar du Academic Singles sine vilkår og betingelser, samt deres personvernregler. Vi skal se nærmere på disse vilkårene og personvernreglene mot slutten av denne anmeldelsen.

Logo

 


Medlemsbase

I og med at Academic Singles ser etter single med høyere utdannelse er gjennomsnittsalderen naturligvis høyere på denne datingtjenesten enn på en del andre. I følge statistikken er majoriteten av medlemmene i aldersspennet 35 – 54.

Når det gjelder kjønnsfordelingen er det 51 % menn og 49 % kvinner, jf. Statistikk fra datingscout.com. Når vi testet datingtjenesten var det mange medlemmer med interesse for (kanskje ikke så overraskende) bøker, historie, naturvitenskap osv.

På nettsiden til Academic singles oppgir de at de får rundt 24.000 nye medlemmer hver eneste dag, og at 41 % finner den rette partneren via denne datingtjenesten.


Startside

Når du er ferdig med registreringen kommer du inn på startsiden til Academic Singles. Du blir da spurt om du ønsker å sende et utfordrende spørsmål til utvalgte medlemmer. Eksempler på noen av spørsmålene er:

 • Hei! Hva skjer hvis vi møtes på en bar?
 • Hei, jeg er nysgjerrig! Hva svarer du på dette: “Jeg får mest glede ut av …"
 • Hei, hvis du kunne valgt en bestemt ferdighet, hvilken velger du og hvorfor?

Når dette er gjort kommer du på “dashbordet” til datingtjenesten. Herfra kan du navigere videre til meldinger, se kontaktforslag, og sende likes til andre brukere. Webdesignet på siden gjør det hele oversiktlig og det er enkelt å navigere til de forskjellige funksjonene.

Du kan også se hvem som er online, og se hvem som nylig har besøkt profilen din (dette krever imidlertid at du er premium-medlem (mer om premium-medlemsskap under). Du kan også enkelt navigere videre til profilsiden din. Vi skal nå gjennomgå denne.


Profilside

Det er enkelt å registrere seg hos Academic Singles.
Det er enkelt å registrere seg hos Academic Singles.

Når man kommer inn på profilsiden til en annen bruker vil man se bilde av vedkommende (forutsetter at man har betalingsversjonen, ellers vil man kun se et blurry bilde) og diverse informasjon om vedkommende. Blant annet hvor vedkommende kommer fra, litt grunnleggende informasjon om vedkommende (alder, utdannelse, utseende), og dessuten hva vedkommende verdsetter.

Vi gikk inn på en tilfeldig profil hvor vedkommende blant annet verdsatte intimitet i forhold, kreativitet, pålitelighet og punktlighet. I tillegg til de nevnte tingene vil også matchmakingsystemet vise en slags graf som indikerer hvor godt du matcher med vedkommende bruker. Trykker du under denne grafen vil du få spesifisert hvorfor matchmaking-systemet har vurdert dere til å passe/ikke passe sammen. Her kan det f.eks. trekkes frem at mens du tendere til å ta rasjonelle avgjørelses, tenderer den aktuelle brukeren til å ta avgjørelser basert på følelser.

Dette kan tale mot en god match mellom dere. Andre ting som kan trekkes frem er om dere deler synet på hvor viktig det er med nærhet i relasjoner, om man verdsetter tradisjon eller innovasjon mest, og om man baserer seg mest på observasjon eller intuisjon.


Gratis vs. betalt medlemskap

Man kan velge om man vil benytte gratisversjonen av Academic Singles eller om man vil gå til anskaffelse av et såkalt “premium medlemskap”. Vi skal nå se litt på forskjellene mellom gratis og betalt medlemskap, og deretter gå gjennom prisene på de ulike premium-medlemskapene.

En svært viktig forskjell mellom gratis- og betalingsversjonen er at bildene er utydelige (blurry) på gratisversjonen. Man kan skimte om vedkommende er en mann eller dame, men det er omtrent all informasjon man få ut av bildet. For mange er nok dette en dealbreaker som gjør at de går til anskaffelse av premiumversjonen.

Videre er det begrensninger på hvor mange meldinger man kan sende og motta på gratisversjonen, og man kan heller ikke se hvem som har besøkt profilen ens. Dette er synd ettersom de som har besøkt profilen ens, kanskje er det som det vil være lettest å komme I kontakt med når man skal begynne å chatte med andre. En siste funksjon man går glipp av med gratisversjonen, er muligheten til å legge andre brukere til i en favorittmappe.

Enkelte funksjoner kan man benytte uavhengig av om man har gratis- eller betalingsversjonen. Blant annet kan man foreta personlighetstesten, laste opp bilde, og ha en egen profilside. Etter vår mening blir dette litt tynt – man går glipp av en del essensielle funksjoner for å kunne møte en potensiell match.

Man kan selvsagt gå inn og se seg litt rundt på sidene før man går over til premium-medlemsskap, men vi anbefaler at man kjøper premium dersom man vil gjøre et ordentlig forsøk inn på denne datingtjenesten.

Logo


Priser og Medlemskapsfordeler

Finn kjærlighet med Academic Singles! Velg mellom gratis og premium medlemskap, med priser som passer ditt behov.

Medlemskapsalternativer

Academic Singles tilbyr ulike abonnementsplaner for sine brukere, som inkluderer:

 • Premium Medlemskap:
  • 1 Måned: 799 NOK per måned.
  • 3 Måneder: 716 NOK per måned (totalt 2,148 NOK).
  • 6 Måneder: 399 NOK per måned (totalt 2,394 NOK).

Verdi for Pengene

 • Gratis Medlemskap: Som gratismedlem kan du opprette profil, gjennomføre personlighetstesten, se medlemsprofiler og motta matcher. Dette gir en grunnleggende tilgang til nettstedet.
 • Premium Medlemskap: Med et premium abonnement får du tilgang til flere funksjoner som å se bilder, sende ubegrensede meldinger, lese alle meldinger, se hvem som besøker profilen din, og legge medlemmer til favoritter.
 • Kostnadseffektivitet: Prisen for premium medlemskapet er i det øvre sjiktet sammenlignet med andre datingsider. For 399 kroner i måneden får du tilgang til full funksjonalitet, noe som kan være verdt investeringen for de som er seriøse om å finne en partner.

Oppsummering

Academic Singles tilbyr både gratis og premium medlemskap, hvor sistnevnte gir tilgang til alle funksjoner på nettstedet. Prisstrukturen er lagt opp slik at lengre abonnementer gir lavere månedskostnad. Det er viktig for brukere å vurdere om de er villige til å investere i et premium abonnement for å få full tilgang til tjenestens funksjoner.


Academic Singles på mobil

På apple sin appstore kan kan man finne Academic singles som app. Vi ble imidlertid litt skuffet da vi ikke kunne finne academic singles som app på google play (android-versjonen av apple sin appstore). Men vi bestemte oss uansett for å teste mobilversjonen på en android telefon, og kan allerede nå røpe at vi ble positiv overrasket.

Når du går inn på academic singles på mobilen kan man tydelig se at skaperne av datingtjenesten har fokusert på å lage en mobiltilpasset side der alt er oversiktlig, og navigering er enkelt. Startsiden minner litt om facebook sin startside, med meldinger, venneforespørsler og navigeringsmeny på en linje helt øverst.

Scroller man nedover man kan man se hvem som er online, og dessuten kommer det opp en rekke kontaktforslag. Kontaktforslagene tar sitt utgangspunkt i hvor godt man matcher ifølge matchingstesten. Med en såpass gjennomført mobilversjon av academic singles er det ikke et must med en app, men til hyppig bruk ville en app vært å foretrekke. Det er en del enklere å komme seg inn på en app enn å måtte gå via en nettleser.


Vilkår og personvernregler

Ett første vilkår for å benytte Academic Singles er at man har fyllt 18 år. Dette ser ut til å være en forutsetning for å benytte en rekke ulike datingtjenester, ikke bare Academic Singles.

Et neste vilkår man godtar ved å registere seg som bruker er at Academic Singles kan blokkere tilgangen din til datingtjenesten. Dette skjer hvis man bryter med noen av reglene for bruk av tjenesten, som f.eks. at man sender meldinger til andre brukere med en annen hensikt enn personlig kommunikasjon.

Dette kunne f.eks. skjedd hvis man forsøkte å selge sine egne produkter via datingtjenesten. Det er heller ikke lov å spre f.eks. krenkende, støtende eller pornografisk materiale som strider med loven på Academic Singles.

Når det gjelder personvernreglene til Academic Singles så garanteres det at datingtjenesten overholder reglene i GDPR. Videre legges det til grunn at tjenesten lagrer en del informasjon om deg som er nødvendig blant annet for å kunne levere den tjenesten de gjør.

Det pekes også på at alle opplysninger du oppgir til Academic Singles blir behandlet konfidensielt, og at de ikke videreformidles med mindre du har gitt ditt samtykke eller de er juridisk forpliktet/har rett til å gjøre det.

Noen eksempler på opplysninger som datingtjenesten kan ha rett/plikt til å dele videre er informasjon til f.eks. skattemyndighetene. Det fremgår i personvernerklæringen at opplysningen kun lagres til de ikke lenger har noe formål, dette vil typisk være (antar vi) når du sletter profilen din.


Totalvurdering

Er man opptatt av å finne en partner med høy utdannelse har du kommet til riktig datingtjeneste. Med over 24.000 nye medlemmer hver eneste dag, er det mange muligheter her. Vi skal nå si noe om hva vi syns var ekstra bra med denne datingtjenesten, og deretter gå gjennom noen ting som vi syns trakk litt ned, for så å avslutte med en helhetsvurdering.

For det første er det fint at skaperne av Academic Singles har utviklet en omfattende personlighetstest og et matchmaking-system. Det kan spare en for mange unødvendige chatte-samtaler (og dates) når datingtjenesten gjør en del av jobben med å kartlegge kompatibilitet med andre brukere, for en. For det andre likte vi brukervennligheten ved datingtjenesten.

Det var enkelt å navigere rundt på nettsidene, og enkelt å komme i kontakt med andre brukere av Academic Singles. Dette gjaldt både på mobil og nettleser. For det trede var det forholdsvis snille priser på de ulike premium-abonnementene.

En ting vi syns trakk litt ned var at man ikke kunne se bilder av andre brukere på gratisversjonen. Da er man etter vår mening på mange måter tvunget til å kjøpe premium-abonnement. Selv om skjønnhet kommer innenfra, tenker vi at det for det aller fleste er en forutsetning for å gå på date med noen at man vet hvordan vedkommende ser ut.

Videre syns vi det godt kunne vært en app for Academic Singles ikke bare for iphones, men også for android-telefoner. Dette på tross av at mobilsiden til android-telefoner var svært god. En tredje ting som trakk litt ned, er at Academic Singles ikke nødvendigvis er noe for alle. Snittalderen er høy, og det er mennesker med høy utdanning som er i fokus.

Alt i alt syns vi imidlertid Academic Singles var en svært god datingtjeneste. Matchmaking-systemet er noe som skiller seg ut fra mange andre datingtjenester, og brukervennligheten var særdeles god. Er du en av de litt eldre (30+) og har høyere utdannelse, bør du definitvt prøve ut academic singles.


Academic Singles Omtaler

Vi har ingen omtaler enda. Vennligst del din opplevelse med andre besøkende og skriv en omtale om Academic Singles.

Besøk Academic Singles

Skriv en omtale